Menjana kewangan

Thursday, September 30, 2010

Lynn's first lucky draw

Nak join, klik SINI

Cik aarin nak join lucky draw anjuran miss lynn yang minat dengan strawberry nie.. kalau tak blognya takkan dipenuhi dengan strawberry.. comel blog beliau ni

Wednesday, September 29, 2010

Giveaway - tiya nak belanja makan

Nak Join, klik SINI


Kalau tengok pada ke'comel'an saya ini secara automatik orang ingat saya suka makan.. tapi sebenarnya bukan saya suka makan tapi makanan itu yang membuatkan me'rayu-rayu' menyeru saya untuk memakan 'mereka'...

Tapi ada sebab lain kenapa saya suka makan

Pertama: Makan untuk hidup atau hidup untuk makan
Kita ini memang makan untuk hidup dan bukannya hidup hanya untuk makan maknanya walaupun saya ni suka makan tapi saya hanya makan bila saya mahu makan dan bukannya 'melantak', berhenti sebelum kenyang

Kedua: Bila makan, makan yang berkhasiat
Saya ini peminat sayur-sayuran, kalau keluar makan saya akan pastikan mesti ada sayuran, kalau order nasi goreng pun saya akan order sekali sup sayur atau kailan ikan masin atau sayur campur atau kangkung belacan, senang kata tak ada sayur macam tak ada umppph untuk makan walaupun dihidang kambing, ayam hatta ikan siakap sekalipun.

Ketiga: Program masakan
Kalau tengok rancangan jalan-jalan cari makan, rasa rugi sangat tak cuba masakan yang ada di malaysia ini, Kita duduk di Malaysia ni berbilang kaum, pelbagai jenis masakan, dari barat ke tradisional dan bermacam-macam jenis masakan yang ada, masak sambal, pedas, stim, kukus, salai, bakar eh tak tersebutlah banyak sangat, jadi rugi kalau tak suka makan ni.

Keempat : Makan boleh hilangkan rasa stress
Contoh makanan yang boleh hilangkan stress adalah coklat, bila kita rasa tak gembira pun kita boleh makan coklat dimana kemanisan coklat itu boleh meredakan rasa marah atau pun sedih, tak caya cualah sendiri, sebab saya akan makan coklat bila saya rasa stress dan ianya berjaya menghilangkan rasa stress saya

Kelima: Mak masak sedap
Hehehe... siapa yang akan kata maknya masak tak sedap, nak kena rotan (piap piap) nie... Kalau mak dah bertungkus-lumus bersilat memasak di dapur dan tetiba anaknya kata ' mak, saya malas lah nak makan' cuba bayangkan perasaan seorang ibu yang mencurahkan kasih sayangnya untuk memasak masakan yang sedap-sedap utk anaknya tapi last-last anak dia kata SAYA MALAS MAKAN.. alangkah kecewanya hati seorang ibu, jadi sebab itu SAYA SUKA MAKAN..

Saya nak tag semua kawan-kawan sebab saya tahu semua suka makan kan??

Tuesday, September 28, 2010

"Mama_Balqis 2nd GiveAway"

Nak menyertainya, klik SINI

Giveaway ini dianjurkan sempena sambutan ulangtahun mama yang ke-26

Kepada anje aka mama balqish: 
Selamat hari lahir dan semoga apa yang diimpikan tercapai dan ceria bersama yang tersayang

Giveaway from Ibu: teka duit syiling 50 sen

Syarat-syarat penyertaan di SINI

Saya nak teka RM97

Tarikh tutup 30 september

Friday, September 10, 2010

Puteri cinta hati contest


 

 RM50 untuk dimenangi... Referer saya adalag eryati sendiri

Saya tag semua kawan2..
Kawan-kawan jangan lupa jadikan saya sebagai referer anda: nuraarin-life


Tuesday, September 7, 2010

Craft giveaway by LvBeii


Let's join to win non crafter and craftr pack..
Just klik to this --------- LINK

Hot tickets dari ariff shah


Hot blogger nak bagi hot ticket.. jangan lepaskan peluang ini, tak mahu cerita panjang, nak join klik jer link di bawah ini 

Saya mahu Hotlink Hot Tiket daripada blog.ariff

Monday, September 6, 2010

Friday, September 3, 2010

GA contest by Coklatchoc4u

Hadiah utama 6pcs homemade choc with/wo filling with bookstyle packing





4 Hadiah saguhati 2pcs homemade choc with/without filling perset


 Ingin menang hadiah di atas.. Jom join GA contest by coklatchoc4u

Tuan blog ini, kak ros juga menjalankan kelas membuat kek pada harga yang berpatutan, sesiapa yang berminat sila lawati blog kak ros ini..

Juga ada hadiah istimewa kepada follower ke-700
Tarikh tutup 11 september 2010