Menjana kewangan

Friday, August 27, 2010

A Welcome giveaway

Mari menjamu mata dahulu...













Adakah anda sudah terpikat... saya sudah.. Lovely Puchi pouch (puchi = petir in japanese).
MyBotang mengadakan GA sempena pembukaan kedai barunya MyBotang Shoppe dan ada 5 pilihan tetapi hanya 2 pemenang akan dipilih...

Jatuh cinta dengan yellow puchi porch.... Jom join, jatuh cinta bersama saya!!

Wednesday, August 25, 2010

Cabutan bertuah manjaku sayang


Happy belated birthday Aleeya yang ke-3,  Comel hadiah yang Mama Aleeya nak hadiahkan pada blogger untuk cabutan bertuah nie..

Buat yang mahu memenangi hadiah bomel ini, mari sertai bersama.....

Monday, August 23, 2010

Peraduan: Copy & Paste Raya

 Peraduan paling senang beb!! Copy and paste sahaja



Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, Balik Kampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak MP4 ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com



Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

ummi faris haikal giveaway


Peraduan giveaway yang sangat singkat.. nasib baik sempat lagi nak join nie.. Cepat cepat jom join SINI, masa tutup GA ini pada pukul 12 tgm malam ini

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya




Duit raya menanti! Duit raya menanti!

Ka Ching nak bagi duit raya sebanyak RM110


1st Duit RAYA RM50!!
2nd Duit RAYA RM30!!
3rd Duit RAYA RM20!!
4th Duit RAYA RM10!!


Pengumuman raya keputusan adalah sehari sebelum raya..
Mmg best dapat duit raya, jom join SINI

Cabutan bertuah Aidilfitri


Tarikh tutup 31 ogos

Jon join, Klik SINI

Sunday, August 22, 2010

HotMama Giveaway



Gold Foot Detox Patch & Takara Foot Detox Patch
- Promosi bulan Ogos free Postage -

Package Percubaan Gold Foot Detox Patch:

Package 1: 20pcs + free postage = RM40
Package 2: 50pcs + free postage = RM100


Package Percubaan Takara Foot Detox Patch:

Package 1: 20pcs + free postage = RM30
Package 2: 50pcs + free postage = RM75

JUALAN RUNTUH BULAN OGOS:
Gold Foot Detox 100 keping RM 130 shj free postage (harga asal RM 190)
Takara Foot Detox 100 keping RM 115 shj free postage (Harga asal RM 140)...

Untuk menjadi pengedar
Gold Foot Detox Patch dan Takara Foot Detox Patch sila hubungi saya.

*******************************

Hubungi Saya :

No tel : 016-4032036 (Lina)
Emel : babytomei2007@gmail.com
YM: roses_cute2002

Maklumat lanjut sila layari blog kami:
Blog : http://babytomeimall.blogspot.com/
************************************
Bayaran

MAYBANK : 1622 6331 1299 (Amalina Abd Razak)

**Setiap transaksi pembayaran mesti di SMS/EMEL/YM

****************************************

Thursday, August 19, 2010

Wardah top-up raya giveaway






Ini amat penting, sebab nak pakai top up banyak masa raya sebab tue ada giveaway Wardah Top up raya ini...

Cik wardah, saya pakai maxis.. pakai maxis nie dah dekat 10 tahun, tak pernah tukar nombor lagi 

Nak tag semua.. jom join, nak top up free tak??



Monday, August 16, 2010

Syasya creative handmade: Ramadhan Giveaway


Hadiah 1:
Syasya Bag n Multi Pockets pouch


Hadiah 2
Pencil Case n Book cover + bOok


Saya baru sahaja terjah blog azie, syasya creative handmade dan saya kagum dengan hasil kerja beliau, I love handmade things.

Komen saya:
Pemilihan material kain yang banyak corak adalah suatu kepuasan buat kami sebagai pembeli rasa lebih teruja untuk memilih. Design-design baru seperti nursing cover, passpport holder, coin porch, pencil case adalah baik kerana setiap pembaeli mempunyai keinginan yang berbeza-beza dan saya percaya dengan adanya design2 baru ini, customer azie akan bertambah.

Cara pemasaran juga baik dengan meletakkan gambar-gambar semua design yang ada dalam satu kolum iaitu bag pattern. Senang untuk pembeli memilih jenis2 barang yang hendak dibeli. Saya percaya hasil kerja azie juga memuaskan hati ramai pihak kerana ramai pembeli dalam waiting list.

Dan insya allah saya juga akan menjadi pelanggan azie.. Tapi kalau dapat menang GA pun bagus juga kan.. Hehehe


Nak join, klik SINI
Tarikh tutup pada 26/8/2010

Friday, August 13, 2010

Giveaway Raya Mrs Nor


Giveaway raya dari Mrs Nor

Hadiah menarik, rugi tak join, jom sama-sama memeriahkan GA ini, klik pada banner dia atas

Tarikh tutup 23/8/2010

Wednesday, August 11, 2010

Giveaway expresion






Tarikh tutup pada 31 Ogos ini (merdeka!!)

Nak join, kili SINI

"Giveaway untuk Raya Sakan"

 Cik as buat GA lagi, kali ini namakan bag dibawah ini





Ini bahagian hadapan

Dan ini bahagian belakang


Bag ini dari Designer cotton size anggaran 12" x9" x 3"
Ada satu poket bahagian dalam
 

Nama yang saya nak cadangkan disini adalah

"Absolutely stunning bag"

Kenapa?

Nama cik AS menjadi Absolutely Stunning, saya fikirkan nama lain tapi rasanya nama ini dapat mengambarkan betapa kagumya saya pada hasil kerja kreatif cik As..

Nanti bila raya orang tanya pasal bag ini, bila nak memperkenalkan pun rasa sangat kagum, This is a absolutely stunning bag from tote boutique, perasaan seperti beli kat butik berjenama... handmade and limited edition, just for me!!

So, pada sesiapa yang ingin memiliki bag ini, klik SINI untuk Join GA ini

Lin handmade: August 2010 giveaway!


Bulan ogos menjelma, 8 pemenang akan dipilih... I am trying because i do love lin handmade card sooo much!! Try my luck for the second time...

Prizes for August 2010 Blog Giveaway:
8 quilled butterfly cards for 8 lucky winners


Klik pada banner untuk join GA ini

Lucky draw: Miss zahidah mom's birthday


Lucky draw paling sempoi nie.. tak perlu nak ucapan apa2 pun... tarikh tutup pun dah dekat sangat nie..14 Ogos ni

kalau nak join, klik pada banner k

Tuesday, August 10, 2010

Here I Come - 1st anniversary




Jom join GA ini, hadiah merupakan harum-haruman tapi misteri g..

Saya nak tag semua kawan2 yang baca entry ini, the more the merrier kata tuan blog 

Klik pada banner di atas


kelly life: GA datang lagi


10 Apron untuk dimenangi, tapi warna kuning, gambar apron di atas hanya hiassan, hehehe

Ada apron baru mesti lebih bersemangat untuk membuat kuih... jadi jom join GA ini...

Klik pada banner di atas k


Friday, August 6, 2010

Contest: I Love Pink



Saya ini peminat merah jambu juga, tapi dok cari-cari gambar dlm folder ni, baru perasan tak banyak gambar yang saya berbaju pink, tapi akhirnya jumpa juga sekeping gambar.. Nie kira gambar lama dah nie, tapi boleh kan.. sbb syarat tak cakap kena gambar tahun ini juga

Gambar ini adalah semasa saya menghadiri perkahwinan kahwin baik saya yang diadakan di bukit hijau, shah alam... Dah lama tak pakai baju ni, balik nak cari balik lah baju pink ni

Cikpia's birthday giveaway



Peminat tegar Dayang nurfaizah ini membuat GA sempena hari jadinya yang ke-28 (mudo lagi la....) dan hadiahnya merupakan... Jeng jeng jeng











Ketiga-tiga hadiah di atas saya mahu... Saya juga minat dengan DN, minat coklat cadbury dan keychain, of course la.. sapa yang tak guna key chain kan..





Apa yang saya mahukan pembaharuan dlm blog Cik pia.. nothing sebab bagi saya blog cik pia tak ada gadget yang pening2 atau pun kartun lip lap yang pening.. so simple tapi nice, jadi just be yourself er atau your'blog'


Saya nak tag cik nadiah, jom join, klik pada banner di atas sekali yer

Thursday, August 5, 2010

First Giveaway from Only sweet Things


Mari meriahkan this First Giveaway from Only sweet things.

2 prizes for 2 lucky winners

Let's Klik HERE

Wednesday, August 4, 2010

Giveaway: Rumahku Syurgaku



Rumahku Syurgaku kerana di situ kasih, sayang dan cinta yang sebenar wujud tanpa mengharapkan apa-apa balasan atas apa yang kita curahkan.

Sempena sis ezna nak pindah rumah, beliau ingin memeriahkan suasana dengan menganjurkan GA ini, hadiah merupakan british deco, I am so excited.. Sbb lepas kahwin pun, saya mahu hias rumah baru dengan barangan english style so hadiah ini mesti kena dengan tema.....

Nak join, just klik pada banner di atas k

Tuesday, August 3, 2010

Diary giveaway





 Nak join, Klik SINI

Baca tajuk jer dah tahu hadiahnya merupakan Diary kan.. Tapi ini bukan sebarang diari, ini dari dari sis Aty dan diarinya amat comel sekali, tak caya tengok gambar kat bawah!!

"
"
"
"
"
"
"
"


Percaya tak sekarang? Memang comel kan... Membuatkan si gadis2 dan mama2 di luar sana teruja untuk memiliknya...Saya pun tak terkecuali kalau tak saya tak joinlah GA ini...

Kenapa saya mahu memiliki Diari dari sis Aty

Pertama:
Saya memang suka guna diari, senang untuk kita mencatat apa yang berlaku, Saya rasa tak perlulah catat tiap2 hari, tapi bila ada sesuatu yang penting berlaku dua tiga mukasurat pun tak cukup untuk menulis..
Hanya gambar hiasan ihsan pakcik google

kedua:

 ihsan pakcik google juga

Ini yang penting sangat-sangat nak sebab apa saya nak diary comel itu, supaya saya boleh catatkan perjalanan persiapan perkahwinan saya nanti... So far diary yang ada ni dah hampir penuh sebab banyak sangat cadangan dan gambar2 yang dilekatkan... (Ala-ala diary lisa surihani dalam filem I'm not single) dan dipenuhi dengan cerita2 tunang

Jadi i need new diary untuk wedding pula...

Gambar bukan hiasan: memang tangan saya yer, hehehe


ketiga:
Ini bukan sebab tapi berharap saya bertuah untuk memiliki diary comel ini... para juri (eh, ada juri ker?) Sis Aty, pick me so that i can write all beautiful memories into your cute little diary...


Kucing saya kata... miao, saya mau!!



Saya nak Cik pia dan mamalyna, cicakgirl dan sis rasp, kalau tulis blog mesti ada habit tulis diary juga kan...

Syifa punya kraft: 1st giveaway

 Jom Klik


Hadiah yang bakal dimenangi:
1. Pendrive Brand Kingston 2GB
2. Pendrive Single Case with charm (colors of ur choice)
3. Plushie Patrick (saiz small 12"H)

Buat sis Syifa -  Banyakkan gambar2 dan barangan kraft, dengan cara ini customer akan lebih tertarik nak membeli sbb ada barangan contoh...

Monday, August 2, 2010

Giveaway dari Exclusive Cotton Shoppe






Banyak hadiah menarik yang di'giveaway oleh exclusive cotton shoppe... Antaranya barangan nya adalah : tudung, 2 meter Kain comb cotton, 2 lace tissue cover box, 1 potpurri, 1 tote bag dan 1 hadiah misteri yg istimewa dari kami. Jom kita ramai-ramai sertai.

Seramai 8 orang akan dipilih sebagai pemenang, harap-harap saya bernasib baik untuk dipilih...

Apa lagi.. jangan berlengah lagi.. tarikh tutup pada 8 ogos ini..

.