Menjana kewangan

Friday, July 30, 2010

contest: Beg Pinkie Winkie untuk dimenangi


Mari sama-sama join untuk memenangi bag pink ini, Klik SINI k

Jangan lupa, nuraarin-life as your referer

Thursday, July 29, 2010

Lucky draw: 'Who's The Lucky Draw One'


Sempat lagi nak join GA ini... tarikh tutup 31 Julai ini..




10 orang pemenang bakal menerima beg mesra alam ini..tajaan sayang baby ibu
.
Dah saat akhir ini, saya nak tag semua yang membaca entry ini.. jom cepat join Luck draw ini...

Mamalyna's Giveaway 'Ketuk-ketuk Ramadhan"


Mari join Giveaway mamalyna ini, sempena menyambut bulan ramadhan yang mulia ini...

Wednesday, July 28, 2010

Kerm's craft giveaway


Cik kerm seorang pelajar chemical engineering yang menjalankan bisness online craft ini menjalankan giveaway untuk kita... saya mmg kagum kalau sesiapa yang belajar kursus yang kompleks (saya anggap chemical engineering kompleks) tapi a creative person...

First prize ada:
2 biji plushie
bermacam jenis butang, ribbon, hp charm dan etc
3 meter kain flannel


Hadiah lain: 
3 pemenang boleh memilih key chain dengan design yang kita minat

Senang sahaja menyertai giveaway ini, Jom ke sana

Tuesday, July 27, 2010

nur_eimi Luck Draw



Nak Join, Klik pada banner di atas...

Hadiahnya best, sangat sesuai untuk kita-kita yang nak beraya dan nak cuba menu baru iaitu senaskah buku resepi Chef Wan


Apa Lagi, kawan-kawan semua ditag, jom join boleh belajar masak resepi baru sama-sama...

'Get to Know you' giveaway

Saya sangat suka giveaway ini kerana hadiah yang sangat menarik dan juga keprihatinan sis Liana untuk berkenalan dengan kawan-kawan barunya... So Sis Liana, ini mengenai diri saya.





1) Mengenai diri Saya
Saya adalah anak kacukan antara chinese and malay. Anak tunggal dalam keluarga dan mempunyai seorang adik lelaki (actually my cousin but i love him so much). Saya di luaran bukan seorang yg peramah, maknanya tak pandai memulakan perbualan tetapi kalau anda get to know me, I am a friendly person. Sangat suka dengan crosstich dan computer games.

2) Apa barang yang mesti ada dalam beg/handbag anda?
Hmmm... beg besar maknanya barang pun banyaklah... Antaranya alat make up (sure sbb kita wanita kan..), Pen drive, note book and pen, Purse, Sweets, ipod, handphone

3) Tuliskan 5 jenama yang anda suka
  • Handbag Guess and Bum 
  • Perfume Dunhill 
  • Kasut Vincci
  • Handphone always Nokia

Ok, Itu sahaja mengenai diri saya dan apa yang saya suka. So friends, nak join jom Klik SINI..

Monday, July 26, 2010

Lucky draw @ Cerita-ceriti ibu ayra



Pendapat saya mengenai blog Ibu ayra..
Mula-mula tengok jer, sejuk hati saya sebab warna pink, mmg membuatkan kita rasa sangat-sangat tenang.. Diikuti dengan header yang ada love dan riben, di dalamnya ada gambar, sangatlah comel..

Pada saya, blog Ibu Ayra dah cukup lengkap. Cara susunan pun teratur, size tulisan juga senang untuk dibaca. Senang kata saya sangat suka dengan design blog ini.


Hadiah yang menanti.. Fridge magnet.. mmg idaman saya lah...


Nak join kan? Klik pada banner di atas tue... 
Eh, eh lupa, saya nak tag cik pia dan sis rasp.. jom join luck draw ini..

Sunday, July 25, 2010

Eirah Craft Giveaway


Jom join giveaway ini... Hadiah merupakan rantai mutiara dari sabah...Klik SINI..

Eira bukan hanya menjual barangan gelang, juga ada barangan handmade dari suratkhabar, felt dari jeans, kraftangan manik












Suka dengan blogger yang kreatif ni... Eira keep up the good work yeah...

Tinytini Giveaway






Jom join untuk memenangi hadiah yang menarik ini..  Klik pada banner di atas k








Tarikh tutup pada 3/8/2010.. Cepat sebelum terlambat yer!!

Friday, July 23, 2010

Simplystyleshop's 1st giveaway





Contest end 31 Julai


Hadiah merupakan Multipurpose hanger

Nak tag Cik Pia... Cik Pia, anda ditag tau.. Jom masuk giveaway ini.. Klik pada banner atas sekali tue

Giveaway 1 tahun anniversary: Hasil tangan Azie


Sempena 1 tahun Azie telah berblog, giveaway ini azie jalankan.. Hadiah yang menanti adalah seperti:







Sepasang maxi dan 1 beg untuk si comel.

Klik pada banner di atas sekali untuk more detail....

Ayu Little Cottage Giveaway


Pn Ayu akan ke Switzerland Sempena anniversarynya yang ke 15, dan untuk berkongsi kegembiraannya Pn ayu mengadakan giveaway ini... Wah seronoknya, dekat switzerland nnati mesti lagi banyak english deco yang boleh Pn Ayu kumpul....

Ok, hadiah yang disediakan pun tak kurang menarik juga... Pasti membuatkan siapa2 yang melihat ingin memilikinya..

Hadiahnya terdiri daripada:
Quilt bag
2 pieces ayu handmade deco plate
A big lavender cup and saucer (including flower on top)
6 triangle doilies (boleh pilih warna sendiri)


Disini saya mendoakan semoga perkahwinan Pn ayu dan hubby akan sentiasa dirahmati allah dan melayari bahtera perkahwinan dengan bahagia..

Buat Pn Ayu pula, Selamat ulang tahun.. semestinya menyambut ulang tahun bersama hubby dan anak2 yang tersayang adalah satu hadiah yang amat bermakna dalam hidup.. 

Saya nak tag:
Dan semua yang membaca blog ini... jom jom jom


Mahu sertai GA ini, klik SINI


Anis Sweet Chocs & Cakes Giveaway



Anda semua sukakan cup kek dan kek, saya suka. Kalau nak dapatkan hasil tangan Anis ini dengan percuma, jom sertai Giveaway INI...
Antara hasil tangan Anis yang menarik hati saya ini adalah..














Tak boleh berhenti pula nak tepek semua gambar, tengok semuanya menarik.


Choc dan cup cake idaman semua,
Bagi menggembirakan hati yang lara,
Giveaway anjuran Anis tepat pada masanya,
bagi menyambut bulan puasa yang mulia..

Hadiah berupa hamper Hari Raya yang terdiri dari Chocolate and Hari Raya Cookies produk AnisSweet Chocs&Cakes

.. Mahu sertai, klik SINI....

EjaMaria Giveaway


Cantikkan banner dia atas tue, itulah jenis hadiahnya...merupakan keychain atau bangle yang boleh dipilih sendiri nama... Saya pun lebih suka keychain sebab bole dibawa ke mana-mana..

Tarikh tutupgiveaway  ini adalah pada 31 Julai atau pada no hit 10078

Nak join, jom jom klik pada banner

Tuesday, July 20, 2010

ChanteqShopp Giveaway


Mari kita join beramai-ramai giveaway dari chanteqshopp.. Hadiah sangat sangat menarik, tambahan dah nak dekat raya nie, kain pasang amatlah sesuai...


Apa lagi, Klik pada banner for more detail

Thursday, July 15, 2010

Handbag giveaway






Giveaway ini tepat pada masanya kerana saya mmg nak sangat tukar handbag.. Dah survey banyak tempat tapi tak ada yang kenan di hati jadi dengan adanya giveaway ini, moga impian untuk memiliki handbag tercapai...

Sebab-sebab saya mahukan handbag ini:
a) Saya mmg mahu tukar handbag lama saya
b) Tak pernah lagi memiliki handbag berwarna putih, selalunya berwarna hitam @ coklat
c) Kalau dapat hadiah, mestilah suka kan... Selalunya pilihan orang lain ada bezanya.. nak tahu juga apa citarasa mamalyn


Sekiranya tidak berpeluang hadiah utama, hadiah saguhati juga disediakan iaitu Organic cloth



Buat pemenang follower mamalyn,
handbag adalah penang mari,
Buat yg bertuah Organic cloth diberi,
sebagai tanda terima kasih kerana menyertai.

Tamatnya giveaway tepat 5 petang 14 julai,
Masa dan tarik keramat buat yang bertuah,
Keputusan diumumkan pada 15 julai,
Adakah saya orang yang bertuah?

Good luck kepada semua yang menyertai giveaway ini... 

Klik pada banner for more detail....

Wednesday, July 14, 2010

CherishLoveTogether: 1707 giveaway


Sempena birthday Pn Aspah pada 17072010 ini, beliau berbesar hati mengadakan giveaway. Hadiah best tau, nampak banner kat atas tu, apa lagi klik lah....

Kepada Pn Aspah:

Selamat Hari lahir, Segala uzapan yang diterima dari kawan2 blog ini semestinya dari jiwa yang ikhlas. Apa yang diharapkan moga Pn Aspah ceria2 selalu di samping suami dan anak yg comel itu...

Monday, July 12, 2010

DanisSyakiffli Giveaway


Sempena anniversary dan birthday Sya ingin mengadakan giveaway untuk menghargai teman-teman blognya.. Jadi marilah kita memeriahkan giveaway yang pertama kali dianjurkan oleh Sya..

Buat Sya..
Happy anniversary yang ke-2, moga perkahwinan kalian sentiasa dirahmati dan berbahagia selalu

Buat suami Sya, kiffli
Selamat ulang tahun.. menyambut hari lahir bersama isteri dan anak tersayang pasti meninggalkan kenangan manis buat seorang suami....

Klik pada banner for more detail

July 2010 Blog Giveaway


Bulan julai telah ditiba.. 7 Pemenang kini dicari..ada yang istimewa menanti

Kali ini pemenang akan menerima:
7 quilled heart cards
7 ribbon beaded bookmarks from Lin latest blog, anilza beads
 
Selalunya kita hanya mendapat kad sahaja, kali ini ada extra bookmarks.. wow excitednya!!
 
Lets join, klik pada banner for more detail... 

Lucky draw RASP



Hmmm...lucky draw.. apa lah agaknya dalam kotak tu? 3 pemenang akan dipilih, tarik tutupnya 28 julai ini..
 
Jom join, klik pada banner jer for more detail
HAppY BirtHDay SiS RaSp..
HoPe aLL Your DreaM cOme TruE...
ANd GemBIra SeLaLu..




Tuesday, July 6, 2010

Cabutan bertuah @ Qisfa Enterprise


My referer: Suzie

Nama: Fatimah nur
Email: nuraarin@yahoo.com
Saya mahu menang kategori tupperware

Nak join, jom,, Klik pada banner di atas yer.

Giveaway: Just for fun






Kelly mempersembahkan giveaway: Jus for fun. 

Giveaway ini menawarkan 3 hadiah yang amat menarik..


Hadiah pertama :
Set Ros Hitam ( Teko & 6 cawan + piring )
Piring bujur bunga kangkung & ros merah putih OC

Hadiah kedua :
Set Ros warna-warni ( Teko & 6 cawan + piring )
Pinggan bujur ( 2 )

Hadiah ketiga :
Set ceramic ( Teko & 4 cawan + piring )
Teko sakura
Piring bulat ( ros pink )

Hadiah yang best bukan?? Jangan berlengah lagi, giveaway ini berlangsung dari 3 - 31 Julai..

Referer saya: suzie

Pinggan dan cawan hadiah diberi,
daripada kelly yang baik hati,
Jangan ditunggu hingga tarikh akhir nanti.
Kalau melepas menggigit jari.

Klik banner di atas sekali untuk more detail..


Monday, July 5, 2010

'Happy Birthday to Me' Giveaway





Happy Birthday to Me Giveaway



Si kecil ini cute sekali
Menyambut birthdaynya sekali lagi
Hadiahnya amat personal sekali
memenuhi impian setiap kali

Namun kini beliau telah dewasa
mempunyai keluarga yang amat bahagia
bersama suamii yang begitu tercinta
Dan juga anak yang comel belaka

Selamat hari jadi kuucapkan
Buatmu oh rakan
Moga impian mu akan berkekalan
Dan juga panjang umur kudoakan

Selamat Ulang Tahun buatmu beba

Ini Hadiahnya:
Personalized Mug from HeartBeat.my

Thursday, July 1, 2010

bARdbOO Giveaway



Mereka yang bertuah akan memenangi hadiah menarik dari UK. Top referer juga bakal memenangi hadiah dari UK juga.. (jadi kalau kengkawan tahu giveaway ini dari blog nuraarin-life, jangan lupa letak nuraarin-life sebagai referer tau) 

Referer saya adalah Malaysiangiveaway

Nak join, giveaway ini berjalan selama 6 bulan dari 1 Julai hingga 31 disember.. tapi jangan lambat join nanti lupa pula.. Klik pada banner untuk detail selanjutnya..