Menjana kewangan

Monday, May 31, 2010

My First giveaway

Jom join giveaway ini... Bagi pengumpul fridge magnet inilah masanya memenangi FM dari cameron highlands... Tambahan saya pun tak pernah sampai sana.. jadi saya nak....heheheh, kalau ada rezeki

Blue van giveaway



Mari berkenalan dengan blogger baru, eda..
Ada giveaway dengan hadiah misteri menanti para peserta...
Jom Join

Monday, May 24, 2010

Contest aku dan makanan itu

 Nak join, klik sini

Gambar yang dipertaruhkan adalah gambar semasa saya mencari asam pedas melaka, cerita ini ada disini tapi ini entry pasal aku dan makanan itu

Masa ni control cun sbb baru nak start makan, gambar lain xde sebab sedar2 makanan dah habis pun, hahaha
Lauk pauk hari itu adalah asam pedas ikan pari, siput masak lemak cili api dan ulam-ulaman tapi mmg super!!!
ok cik yana. kira luluslah kan


Selipar jepun pink Giveaway



Cute kan plushies nie,, masa tidur kalau peluk2 nie lena... Sape yang buat giveaway nie.. Oooo Rupanya adik balqis ni.. Marilah join, tarik tutup lama lagi iaitu 30 june  tapi lambat-lambat nnt lupa, cepat-cepat Jom g blog selipar jepun pink ni

Saturday, May 22, 2010

littlebeautybag giveaway


Come and join giveaway from camille



There will be 2 winners.. and 2 loot to choose..

1st Loot:

NYC Nail Polishes
Suesh Cotton Quilts(i have 3 of this so im giving one)
Mac glimmerglass blackfire
Maybelline Clear smooth blush
Cyleina Black pearl Soap(my fave body soap)
maybelline Blush Brush
Loreal True Match in golden caramel
F21 orange lipgloss
styli style liner in emerald

2nd Loot:
Unbranded Foundation Brush(good quality-i use the same brush)
Estee Lauder Pouch(i have 2 of this so im giving one)
Cyleina Black pearl Soap(my fave body soap)
bejewelled headband
Maybelline Long lasting gel drama Brown(i have 2 of this so im giving one)
maybelline eyeshadow brush
Maybelline BB Cream
NYC Nail Polishes
Maybelline Color sensational Summer Sunset(i have 2 of this so im giving one)

Come and join... Its a great giveaway!!

Friday, May 21, 2010

Hadiah ulangtahun perkahwinan

Mama aqif buat giveaway...


Ok, aarin nak letak gambar tunang aarin k.. Tapi dah edit sikit2 eh..



Kalau nak cerita rasa panjang sebab kami pun dah kenal hampir 10 tahun sebelum mengikat tali pertunangan pada 15 feb 2010..Jadi saya ringkaskan yer

10 tahun lepas, masa tu saya kenal kawan kpd Abg N, kalau nak berhubung melalui hp (masa tu hp mahal lagi kan) so  kalau nak call kawan saya kena call hp Abg N dulu.. Abg N ni kelakar so bila call dapat cakap dengan dia mmg rasa seronok...

Semasa kami baru kenal dan masa tu saya dah ada hp juga, tiba-tiba hp Abg N hilang so saya lost contact dengannya hampir 3 bulan. Masa tu tak rasa apa sebab baru nak kenal kan tapi rupa-rupanya Abg N call saya balik lepas dia ada hp baru.. Jadi dari situ kamu memulakan persahabatan hingga jadi couple dan sekarang dah bertunang..

Banyak suka dan duka yang melanda sepanjang 10 tahun perkenalan ini dan kami berjaya mengharunginya, doa kami semoga berakkhir ke jinjang pelamin...

Kepada mama aqif, di sini aarin nak ucapkan selamat ulanagtahun dan berbahagia selalu!!

Thursday, May 20, 2010

First giveaway from putri_roh


First giveaway dari Nuyui... Hadiah apa yang menanti, misteri lagi tapi boleh bawa satu family.. Wondering apa lah agaknya??

Nak join ker? Klik pada banner di atas k, tarikh tutup dah dekat ni, 23 Mei 2010

Wednesday, May 19, 2010

First contest dari D.A




Referreal saya: Malaysian giveaway
Nota kaki:
Entry ini cukup ringkas tak??

 

Tuesday, May 18, 2010

Contest senyuman paling menawan...


Saya jarang senyum,,, sbb saya kalau senyum nnt nampak menawan.. ni apsal melalut plak nie... Nie nak cerita contest senyuman paling menawan anjuran chenta ini...

Senyuman paling menawan dari Aarin... jeng jeng jeng...



Kenapa saya suka senyum? 
Mestilah sebab saya gembira... takkan senyum bila sedih kan...

Follower blog ini tak ramai lagi, tapi mampu juga nak tag 4 orang iaitu:
  1. Mummyyar
  2. Mommyyus
  3. cicakgirl
  4. Mat deris

Nota kaki:
Senyum lah dari hati...

Tote Boutique giveaway

Apa yang wanita selalu idamkan? Selain kosmetik dan barang-barang cute, mestilah sebuah beg yang cantik dan unik kan... Di mana kita nak dapatkannya...

Kedai beg? Bukan lah.........
Kalau tak, mana lagi............
Kita kan dah di alam online business jadi mestilah berkunjung ke






Sungguh cantik warna beg ini... macam rainbow kan ..

Ini pula polka dot pink..what a nice colour..

Jadi tunggu apa lagi.....

Sila berkunjung ke Tote Boutique andainya anda mahu memenangi giveaway yang amat comel ini...

Monday, May 17, 2010

Quick giveaway from Laura

Enjoy and cherish the moment!! Quick giveaway from Laura


This lot includes the following:
  • Victoria's Secret:  Island Waters Hand & Body Cream
  • Victoria's Secret:  Mango Temptation Hand & Body Cream
  • Bath & Body Works:  Antibacterial Hand Sanitizer in Midnight Pomegranate
  • Set of Six Holographic and Opalescent Glitters (Super-Fine Glitter)
  • Set of Six Holographic Glitter Spangles (Strips of Glitter)
  • Little Stack of Glam & Glitz Samples from my containers:
    • Four different colored Diamonds & Grey Mother of Pearl bits
    • You can see the Blue, Pink and Purple HERE, and the Grey an Pearl Here
  • Craft Mates Locking Caddy.  Great to hold Fimo Bits and Rhinestones!  :o)
  • Victoria's Secret:  Island Waters Body Mist
  • Bath & Body Works:  Berry Summer Vanillas Cooling Mist. 
  • Sally Hansen Hidden Treasure
  • OPI Mad as a Hatter
  • OPI SRO (Standing Room Only | Silver)
  • Sinful Colors  San Francisco. 
  • Sally Hansen Sea and be Seen
  • OPI Damone Roberts 1968
  • OPI Shrek Minis
  • Chanel Illusion D'or

Quick and join this fabulous giveaway!!

LYNA'S Giveaway

Senang saja nak masuk giveaway ini.. just follow mamalyna sahaja.. tapi saya tetap nak tributekan satu entry buat Lyna sebab lyna cute...

Sayang Lyna...

Thursday, May 13, 2010

Double birthday giveaway by Liessa


Happy birthday sis liesa... May all your dream come true.. Umur tidak mengambarkan diri kita tetapi bagaimana kita menikmati dan memanfaatkan kehidupan kita ini.. Semoga happy selalu bersama hubby dan baby comel tersayang...

Hadiah tajaan mycollection2u iaitu dari tuan blog ini, liessa juga

Giveaway from cute2 collection


Tajuknya dah menggambarkan barangan yang cute-cute bakal dimenangi....



Ini hanya paper beg sahaja. Didalam paper bag ini ada hadiah lagi iaitu.....



  • Coin purse
  • ice cream keychain
  • cute pin bear
  • pocket tissue

Terasa nak dapatkan hadiah-hadiah ini... Mari Join Di cute2 collection

Ibu Hadif's giveaway 'makan bola,tidur bola'

Makan Bola, tidur Bola... macam biasa jer dengan slogan ini... Tapi ini slogan untuk Giveaway dari Mrs.K

 Comel Hadif memakai baju negara spain


Mrs.K, saya nak pilih PUTIH yer...

Wednesday, May 12, 2010

Giveaway: Besday papaZakwan! :)

Hadiah merupakan cenderamata dari vietnam...so suprise!!

Senang jer syaratnya... Happy advanced wishes dari Aarin...
Mari Join giveaway dari Superhero Mama

Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com

Sekarang nie saya tengok macam-macam watermark ada di luar sana dan salah seorang blogger yg ramai pengikut ini berbesar hati ingin menaja watermark....


Nama belog: nuraarin.blogspot.com
Warna dan font: merah dan Bedbug (Batik regular untuk Copyright Reserved ©)

Syarat-syarat sila baca di elissmie.com 


Tuesday, May 11, 2010

Eynda nak bagi hadiah!!


Komen saya mengenai blog Eynda's Diary simple, saya suka gambar2 yang ada dalam blog ini.. sungguh mengujakan...

Hadiah yang ditawarkan...cute cute cute

Mari join, klik pada mana-mana gambar untuk join

I'm so happy and i'll giving away this!!

Kerana kegembiraan yang melanda tuan blog ini, beliau dengan bermurah hati ingin men'giveaway'

STEAM IT - BY TUPPERWAY (merah, saya suker!!!)

Untuk menang, kita perlu meneka dengan tepat harga cadar DAMASK BEDSHEET yang dimilikinya iaitu cadar ini


Dengan pengalaman yang ada membeli cadar, saya meneka harga cadar ini adalah jeng jeng jeng
"
"
"
"
"
"
RM89.90..


Nak join, klik je mana-mana gambar di atas..
Tarikh tutup bersamaan hari guru...

Monday, May 10, 2010

sararisa-craft giveaway!!



Banyak hadiah yg menanti:

~ 1 helai tudung bawal korea
~ 1 pek DIY felt (card holder)
~ 1 framed quilling pattern
~ 1 pc felt hp strap
~ fridge magnet - london
~ 12pc novelty button
~ 20pc button
~ 6pc crystall heart shape
~ 4pc crochet flower
~20pc pearl flatback heart
~ 3pc emblishment flower
Happy birthday SARA!!

Giveaway from us






Nak bercuti? Nak lebih jimat, Ibu damia ada menganjurkan giveaway dan hadiahnya merupakan...


 
Setiap pemenang akan dapat 2 keping voucher yang mengandungi 6 kupon diskaun 20% tempat2 menarik di melaka iaitu:
1. River cruise - 20%
2. Taman Mini Malaysia - 20%
3. Shan SHu Gong (house of authentic delicacies cendol) - 20%
4. Duck Tour - 20%
5. Planetarium Melaka - 20%
6. Menara Taming Sari - 20%


Nak menang. KLIK SINI

Farrihin's 2nd Birthday Giveaway


Happy birthday Farrihin..




Klik pada banner for details... Hadiah sangat-sangat cute

Tuesday, May 4, 2010

Contest: Baca london, menang london



Contest ini dianjurkan oleh seorang pelajar malaysia yg sedang belajar di London dengan follower yg dah melebihi 1000 org, mmg power iaitu Bro long haffiz

Hadiah yang ditawarkan merupakan goodies from london (Bro, kalau menang nak fridge magnet boleh??)

Dalam banyak-banyak entri menarik yg dipos oleh long haffiz, semuanya menarik tapi yg betul-betul menarik perhatian saya adalah entri ini.. Fantasi realiti pelajar luar negara

Melalui pengalaman beliau, secara tidak langsung telah mengajar atau menyampaikan maklumat kepada pelajar yg ingin melanjutkan pelajaran ke luar negara @ ibubapa yg ingin menghantar anak-anak mereka ke luar negara mengenai realiti belajar di sana.. Bukan nak kata indah khabar dari rupa tapi ada pengalaman bro yg patut kita ambil tahu supaya kita lebih memahami masalah yg dihadapi oleh pelajar disana

So, kalau kita ada saudara-mara yg akan @ nak belajar di sana, ajak dia baca blog long haffiz ini supaya mereka lebih bersedia dari segi mental dan fizikal..


Suka dan teringin nak main salji, cuba baca komen long haffiz mengenai salji di london..

Saya tahu sebab dulu-dulu pun pernah berangan nak belajar di luar negara dengan berfikir seronok dapat menjejakkan kaki ke sana tanpa berfikir baik dan buruk belajar, yg saya tahu hanya nak berseronok dan bangga kalau dpt pergi lah kan.. oleh itu, entri yg paling menawan hati saya adalah entri ini.

Referrer saya: Bro haffiz sendiri

Sticky pos akan bermula mulai 1 may hingga 4 may, harap penganjur contest boleh terima yer...