Menjana kewangan

Wednesday, December 22, 2010

Thursday, November 25, 2010

Just Corner: BO Giveaway

Mula-mula nak cakap banner di atas cute (ni bukan ayat mengampu k)

Kedua, so far tak pernah lagi jumpa blog yang menjual beg organizer dan ruang-ruang kecilnya di luar, selalunya disembunyi di dalam kan.. so sangat kreatif..Lain daripada yang lain..


Nak join, just klik pada banner comel itu

My referer: http://malaysiagiveaway.blogspot.com/

Belanja saya McDonald's





Munnyra.. 

Saya nak makan McD hasil belanja awak!!!!!!!!!!!

Me + my pink stuff

Sangat teruja nak join sebab saya baru sahaja menghadiri majlis perkahwinan my friend dan saya berbaju pink...Dan tema kahwin pun pink so sangat memenuhi konsep!!

 Apa yang gediknya.. hehehe sebenarnya perasaan yang gedik.. Aksi mmg maintain comel jer tapi hati dah suka sangat dengan warna pink yang mengelinlingi hidupku...

Macam mana Mama gee.. kira lepas sebab my stuff yang pink adalah my clothes... oh pink dah mataku tengok gambo ni lama-lama

Dan akhir sekali, mari jerit ramai-ramai...

I'm a BIG FAN of Mama Gee's blog

Semua fans jom ke Mama Gee's dan masuk GA yang cute ini...

Wednesday, November 24, 2010

Mama Rifqy Giveaway

Saya nak bantal itu sebab itu saya join Mama Rifqy Giveaway

Saya mendoakan rumahtangga mama rifqy yang ke dua(2) ini sehingga ke dua belas(12) hingga ke dua puluh (20)hingga ke dua puluh dua (22) dam semestinya hingga ke ujung nyawa... Semoga berbahagia selalu bersama anak-anak yang tersayang


Jom kawan-kawan, kita kasi gegar GA ini

Sahabat blogger Giveaway


Giveaway ini dianjurkan oleh Miza

Oh, saya mendambakan hadiah makeover blog yang ditaja oleh Eijadesign

Saya tak mahu tag 3 saya mahu tag semua...

Bul bul craft giveaway

Saya nak join GA ini, Klik SINI untuk maklumat lanjut..

1)key chain flower (1pcs)
2)fabric button ( 30 pcs)
3)h/p strip english cotton (1 pcs )
4)brooch english cotton ( 2 pcs )
5) Tiny Button (assorted shapes) (50 pcs)

Little fingers personal calendar giveaway 2010


Bagaimana mahu menyimpan kenangan cara yang terbaik... Melihat tarikh sahaja tidak akan mengingatkan kita tapi personal calendar akan membuatkan kita teruja dengan hari dan bulan yang mendatang.. sebab itu saya tidak mahu ketinggalan menyertai GA yang menawarkan hadiah personal calendar by little fingers..

Gambar yang ingin saya abadikan..







Date penting yang ingin diingati:
 
15/2 - hari pertunangan 
13/3 -  Anniversary
8/3 - Aarin birthday
29/4 - Parents anniversary

Jom semua.. ada 10 hadiah yang akan diberikan.. jadi saya nak tag semua sebab hadiah best...
klik HERE to join

Wednesday, November 3, 2010

1st happy anniversary "sweet lizahanom"


Hadiah yang sangat lumayan bernilai RM110.. wow!! Nasib baik sempat menyertainya, tarikh tutup 5/11/2010.. 

Jadi jangan ketinggalan, mari sertainya.. Klik di SINI

Syilasyira 1st giveaway





Jom ramai ramai menyertai dan memeraihkan GA ini..

Klik SINI tau

Ibuayahdamia with kids vacation giveaway


Seronoknya ibu dan ayah damia bercuti bersama anak-anak..

Mesti kawan-kawan nak join kan, klik SINI

Monday, November 1, 2010

Are you that lucky one giveaway


Comel princess tihah berbaju butterfly, memang sesuai jadi model GA ini... So are you the lucky one? I hiope so..

Nak Join, Klik jer SINI k

2nd Giveaway By "Coloteh MJ"






GA ini baru sahaja bermula, Saya dah join..

Jom join sekali...Klik SINI


Thursday, October 28, 2010

1st Year Give Away Qistina


Comel betul Qistina kan... Kawan-kawan mesti teruja seperti saya so apa lagi mari sertai 1st Year Give Away Qistina ..

Saya nak tag semua rakan2 tak mahu tag 2 jer sebab kalau yang lain nak join tak kena tag tak boleh join lak kan, hehe  jadi semua jom join k

Cinta craft giveaway


Semakin ramai crafter di luar sana yang membuat GA dan menghasilkan barangan craft yang menarik.. Saya juga teruja mahu memenangi barangan yang comel ini...

Nak join Jom Klik SINI

Nak tahu hadiah, kenalah ke sana k.. Lambat lagi tarikh tutup tapi kalau lambat-lambat nanti lupa so lets go!!



Wednesday, October 27, 2010

Contest Terbaru, Menangi Hadiah Lumayan Bernilai RM110!






Contest sempena Pembukaan blog baru farah iaitu blog lirik lagu.. 

5 Hadiah ditawarkan.. Dan amat lumayan


Pemenang Pertama – Wang Tunai RM50 atau top up RM50 (maxis, celcom, digi)
Pemenang Kedua – Wang Tunai RM30 atau top up RM30 (maxis, celcom, digi)
Pemenang Ketiga – Wang Tunai RM20 atau top up RM20 (maxis, celcom, digi)
Pemenang Keempat – Wang Tunai RM10 atau top up RM10 (maxis, celcom, digi)
Pemenang Kelima – Wang Tunai RM5 atau top up RM5 (maxis, celcom, digi)


CEPAT... JOM JOIN SEMUA!! Tarikh tutup adalah pada 3 Nov 2010

Tuesday, October 26, 2010

Kami 1st Giveaway


Mari sertai Kami 1st giveaway.. Cute-cute gambar anak2 di dalam banner tu kan?

Mari sertai, nak join klik SINI k..

Cik Anita Songeh Giveaway


Jom Join,Klik SINI k

Nak tag.. Semua yang belum masuk lagi GA ini.. Tarikh tutup pun dah dekat ni.. Jom Join sebelum terlambat!!

Redgurlcraft giveaway


Nak Join tekan SINI

Hadiah yang ditawarkan semua barangan craft yang dibuat sendiri oleh redgurl, ada beg laptop, broadband, camera casing, nak tengok gambarnya kena terjah ke blog redgurl dan sertailah GA ini, mana tahu kita sama-sama bertuah untuk memenangi barangan craft ini..

Tarikh tutuo 12 November 2010

Saturday, October 23, 2010

1st hotz-Mama.. cabutan amat bertuah

Sticky entry sehingga 23 oct 2010

Maklumat lanjut di SINI

Syarat-syarat Penyertaan...


  1. Anda adalah seorang blogger (means kena ada blog sendiri naa)
  2. Menetap di Malaysia, x kisah la kt Semenanjung, Sabah n Sarawak
  3. Pastu, Copy Paste jer entry nie, letak kt entri korg, wajib buat entry secara Sticky POst kt blog masing2.. (Toturial camna nk buat sticky post leh study kt SINI)..
  4. sorg leh join satu entry ja taaaaauu..
  5. LEpas siap jer entri korg, korg komen jer entry nie, pastu jgn lupa letak link entry tu skali ek..
  6. Akhir skali.. jgn lupa jadik follower mummy..
  7. Tarikh tutup Lucky draw nie 23 Oct 2010 (nie tarikh utk sticky korg ek), nnt lepas tarikh nie, korg leh buang dah date tu
  8. Nanti mummy akan pilih pemenang guna menda INI



Tuesday, October 19, 2010

Saya nak beg itu - giveaway


Simple, menarik dan hadiah yang menawan.. 3 beg ditawarkan (harap0harap bertuah menjadi salah seorang.. ^_^)

Siapa yang tak join lagi, rugi.. cepat Jom klik ke blog mama zakwan..

Monday, October 11, 2010

Saya nak DETOX FOOT dari HAZMANFADHIL.COM


Maklumat lanjut di hazmanfadzil

50 blogger wanita sahaja yang berjaya akan dihubungi melalui email masing2x.
Sangat MUDAH! Jangan buang masa lagi dan jadilah 50 blogger wanita yang terawal !

Monday, October 4, 2010

TOPSYTURVYMUM FIRST LUCKY DRAW!




Sangat teruja untuk menang seti dinner 16pcs di atas.. Bukan calang2 dinner set tau


Product Descri

ption

Corelle Dinnerware range is break, chip, scratch and stain resistant. Its made from a unique material called Vitrelle which compresses two layers of different glass compositions, so it's incredibly tough. It's microwave. Dishwasher and oven safe.

 

Product Information

4 Dinner Plates, 4 Bread & Butter Plates, 4 Soup / Cereal Bowls, 4 Stoneware Mugs

Additional Information

Item Code
1065856
Weight
4,275g
Category
Dinnerware
Pattern
Geometric









Syarat-syarat penyertaan:

1. Anda adalah seorang blogger. (InshaAllah lain kali aku buat lucky draw utk blogger dan reader pulak ye)

2. Beralamat/mempunyai alamat di Malaysia.(Bermakna yang berada di luar negara juga boleh menyertai kalau ada alamat di Malaysia.) 

3. Penyertaan mesti dibuat di dalam bentuk entry secara STICKY POST(Tutorial utk sticky post klik SINI) di blog anda. Caranya, copy je la entry ni.(1 profile cuma layak masuk satu penyertaan sahaja.)

4. Setelah siap buat entry, sila hantar link penyertaan anda di ruangan komen entry ini. (Nanti aku masukkan link blog anda kat entry ni)

5. Tarikh tutupnya adalah bila-bila masa sahaja dalam minggu ni(Sebelum Isnin depan 04/10/2010). Aku akan buat entry kalau dah tutup. Bila dah tutup, maka boleh hilangkan sticky post tu.

6. Pemenang akan dipilih DI SINI.
Sila teruja seperti saya, nak Join Klik SINI.. tarikh tutup bila- bila masa sebelum 4/10/2010..

Entry melekat sehingga 4/10/2010

Thursday, September 30, 2010

Lynn's first lucky draw

Nak join, klik SINI

Cik aarin nak join lucky draw anjuran miss lynn yang minat dengan strawberry nie.. kalau tak blognya takkan dipenuhi dengan strawberry.. comel blog beliau ni

Wednesday, September 29, 2010

Giveaway - tiya nak belanja makan

Nak Join, klik SINI


Kalau tengok pada ke'comel'an saya ini secara automatik orang ingat saya suka makan.. tapi sebenarnya bukan saya suka makan tapi makanan itu yang membuatkan me'rayu-rayu' menyeru saya untuk memakan 'mereka'...

Tapi ada sebab lain kenapa saya suka makan

Pertama: Makan untuk hidup atau hidup untuk makan
Kita ini memang makan untuk hidup dan bukannya hidup hanya untuk makan maknanya walaupun saya ni suka makan tapi saya hanya makan bila saya mahu makan dan bukannya 'melantak', berhenti sebelum kenyang

Kedua: Bila makan, makan yang berkhasiat
Saya ini peminat sayur-sayuran, kalau keluar makan saya akan pastikan mesti ada sayuran, kalau order nasi goreng pun saya akan order sekali sup sayur atau kailan ikan masin atau sayur campur atau kangkung belacan, senang kata tak ada sayur macam tak ada umppph untuk makan walaupun dihidang kambing, ayam hatta ikan siakap sekalipun.

Ketiga: Program masakan
Kalau tengok rancangan jalan-jalan cari makan, rasa rugi sangat tak cuba masakan yang ada di malaysia ini, Kita duduk di Malaysia ni berbilang kaum, pelbagai jenis masakan, dari barat ke tradisional dan bermacam-macam jenis masakan yang ada, masak sambal, pedas, stim, kukus, salai, bakar eh tak tersebutlah banyak sangat, jadi rugi kalau tak suka makan ni.

Keempat : Makan boleh hilangkan rasa stress
Contoh makanan yang boleh hilangkan stress adalah coklat, bila kita rasa tak gembira pun kita boleh makan coklat dimana kemanisan coklat itu boleh meredakan rasa marah atau pun sedih, tak caya cualah sendiri, sebab saya akan makan coklat bila saya rasa stress dan ianya berjaya menghilangkan rasa stress saya

Kelima: Mak masak sedap
Hehehe... siapa yang akan kata maknya masak tak sedap, nak kena rotan (piap piap) nie... Kalau mak dah bertungkus-lumus bersilat memasak di dapur dan tetiba anaknya kata ' mak, saya malas lah nak makan' cuba bayangkan perasaan seorang ibu yang mencurahkan kasih sayangnya untuk memasak masakan yang sedap-sedap utk anaknya tapi last-last anak dia kata SAYA MALAS MAKAN.. alangkah kecewanya hati seorang ibu, jadi sebab itu SAYA SUKA MAKAN..

Saya nak tag semua kawan-kawan sebab saya tahu semua suka makan kan??

Tuesday, September 28, 2010

"Mama_Balqis 2nd GiveAway"

Nak menyertainya, klik SINI

Giveaway ini dianjurkan sempena sambutan ulangtahun mama yang ke-26

Kepada anje aka mama balqish: 
Selamat hari lahir dan semoga apa yang diimpikan tercapai dan ceria bersama yang tersayang

Giveaway from Ibu: teka duit syiling 50 sen

Syarat-syarat penyertaan di SINI

Saya nak teka RM97

Tarikh tutup 30 september

Friday, September 10, 2010

Puteri cinta hati contest


 

 RM50 untuk dimenangi... Referer saya adalag eryati sendiri

Saya tag semua kawan2..
Kawan-kawan jangan lupa jadikan saya sebagai referer anda: nuraarin-life


Tuesday, September 7, 2010

Craft giveaway by LvBeii


Let's join to win non crafter and craftr pack..
Just klik to this --------- LINK

Hot tickets dari ariff shah


Hot blogger nak bagi hot ticket.. jangan lepaskan peluang ini, tak mahu cerita panjang, nak join klik jer link di bawah ini 

Saya mahu Hotlink Hot Tiket daripada blog.ariff

Monday, September 6, 2010

Friday, September 3, 2010

GA contest by Coklatchoc4u

Hadiah utama 6pcs homemade choc with/wo filling with bookstyle packing





4 Hadiah saguhati 2pcs homemade choc with/without filling perset


 Ingin menang hadiah di atas.. Jom join GA contest by coklatchoc4u

Tuan blog ini, kak ros juga menjalankan kelas membuat kek pada harga yang berpatutan, sesiapa yang berminat sila lawati blog kak ros ini..

Juga ada hadiah istimewa kepada follower ke-700
Tarikh tutup 11 september 2010

Friday, August 27, 2010

A Welcome giveaway

Mari menjamu mata dahulu...













Adakah anda sudah terpikat... saya sudah.. Lovely Puchi pouch (puchi = petir in japanese).
MyBotang mengadakan GA sempena pembukaan kedai barunya MyBotang Shoppe dan ada 5 pilihan tetapi hanya 2 pemenang akan dipilih...

Jatuh cinta dengan yellow puchi porch.... Jom join, jatuh cinta bersama saya!!

Wednesday, August 25, 2010

Cabutan bertuah manjaku sayang


Happy belated birthday Aleeya yang ke-3,  Comel hadiah yang Mama Aleeya nak hadiahkan pada blogger untuk cabutan bertuah nie..

Buat yang mahu memenangi hadiah bomel ini, mari sertai bersama.....

Monday, August 23, 2010

Peraduan: Copy & Paste Raya

 Peraduan paling senang beb!! Copy and paste sahaja



Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, Balik Kampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak MP4 ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com



Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

ummi faris haikal giveaway


Peraduan giveaway yang sangat singkat.. nasib baik sempat lagi nak join nie.. Cepat cepat jom join SINI, masa tutup GA ini pada pukul 12 tgm malam ini